Categorieën
Activiteiten

18 mei : gemeenschappelijk wonen dag

Zaterdag 18 mei openen op de Gemeenschappelijk Wonen Dag woongemeenschappen in het hele land hun deuren voor publiek. Ook bij onze woongemeenschap van 50-plussers, is iedereen tussen 11.00 – 14.00 uur van harte welkom.

Nog niet eerder was de belangstelling voor gemeenschappelijk wonen zo groot. Daarom laat woongemeenschap Polter 50+ iedereen graag zien waarom wij als bewoners hier zo graag wonen.

Bezoekers die er over denken om in de toekomst bij ons te komen wonen, nodigen wij van harte uit een kijkje te komen nemen in ons mooie complex met gemeenschappelijke tuin.
We informeren u graag over de procedure en mogelijkheden om bewoner en lid te worden van onze woongroep.

Grote toegevoegde waarde
Maar ook vertegenwoordigers uit de gemeente, lokale politiek en woningcorporaties leiden wij graag rond in onze woongemeenschap. Bij hen valt immers nog veel te winnen als het gaat om het (h)erkennen van de grote toegevoegde waarde die woongemeenschappen juist binnen de gemeente Almere kunnen hebben. Denk aan gelukkige en zelfstandige senioren die daardoor minder snel bij bijvoorbeeld het zorgloket zullen aankloppen. Of de betere doorstroming van de woningmarkt, waaraan gemeenschappelijk wonen kan bijdragen. Zeker nieuwe wooninitiatieven kunnen echter nog veel beter vanuit de gemeente ondersteund worden.

Categorieën
Activiteiten

Tuinfeestje

Een van onze nieuwe bewoners werkt bij een bedrijf in Almere dat barbeque’s aan huis organiseert. Daar wilden wij natuurlijk wel eens kennis mee maken.
Er stonden maar liefst 4 grote oven-barbecues opgesteld op het terras in onze tuin en daarmee kregen ca. 40 bewoners een heerlijke maaltijd voorgeschoteld. Zeker voor herhaling vatbaar!
Hieronder een aantal foto’s.

Categorieën
Activiteiten

Op de achterkant

Wijzer Wonen is het blad van de LVGO en op de achterkant is er een rubriek waarin een kort verhaaltje staat over ons.

Categorieën
Activiteiten

Bezoek Magic Willem

Impressie van het optreden van Magic Willem, entertainer, illusionist en goochelaar, op 27 januari 2023 in de Hoek.
Hij is bekend en beroemd in o.a. Lelystad en Zuid Spanje.
Het was gezellig, geslaagd en hopen op een vervolg optreden.

Hieronder een paar leuke foto’s van zijn optreden.
Heeft iemand trouwens dat ene puzzelstukje van de Mona Lisa ergens gezien?

Categorieën
Activiteiten

Bingo

In de donkere dagen van december wordt er altijd wel iets gezelligs georganiseerd. Deze keer was dat Bingo. En er waren ook nog best leuke prijzen te winnen!

Beginnen met een lekker soepje

en dan spelen maar!
Goed opletten!
Meedoen is belangrijker dan winnen zeggen ze toch wel eens…
Categorieën
Activiteiten

Nieuw dakje

Na zo’n 15 jaar was het dakje van het tuinhuis wel aan vervanging toe